Ruisherkku on valkosipulinmakuinen herkullinen makupala. Ruisherkku valmistetaan aina paikan päällä ja saat aina annoksesi tuoreena suoraan pannulta. Mikäli et jaksa nauttia koko ämpäriä samalta istumalta, ei Ruisherkku suinkaan happane vanhetessaan, vaan seuraavana päivänä tarjolla on entistä rapsakampia snackseja!
Ruisherkun tarina
Ruisherkun tarina alkaa pääsiäisestä 2012, jolloin Ruishukka ystävineen oli matkalla keväisessä Riikassa. Koska Ruishukka rakastaa kaikkia rukiista valmistettuja ruokia, täytyi meidän tietenkin maistaa alkupalaksi tarjolla ollutta valkosipuliruisleipää. Mitä herkkua se olikaan! Riikalainen tuote tarjoiltiin virolaisesta rapsakasta serkustaan poiketen tarjoiltiin pehmeänä ja lämpimänä – ja se vei kielen mennessään! Ruishukan oli pakko saada tätä herkkua jokaisella aterialla ja nauttipa Hukka eräänä iltana pelkästään alkupaloja (ja jokunen lasi janojuomiakin saattoi mennä kyytipoikana).
Ruishukka siis rakastui välittömästi ja halusi tietenkin jakaa tätä makoisaa herkkua muillekin. Yrityksen ja erehdyksen kautta Hukka oppi miten paahtaa ruisleivästä vieläkin parempaa kuin Riikassa, ja kuinka valmistaa sen kaveriksi kielen mukanaan vievä dippikastike. Kun Hukka sattui vielä sunnuntaiaamuna kaivamaan Herkun kaveriksi makoisia maustekurkkuja, oli Ruisherkku syntynyt.
Hukka laittoi hihat heilumaan ja kesän 2012 aikana Ruisherkkua tarjottiinkin parissakymmenessä kesätapahtumassa. Ruisherkku maistui heti kaikenikäisille ja erityisesti oluen kanssa se onkin mahtava välipala. Ruisherkkua maistaneet halusivat heti lisää ja palaute oli huikean hyvää. Ruishukka saattoikin kesän jälkeen myhäillä tyytyväisenä ja suunnitella tulevaa innostuneena.
Ruisherkku on tehty valkosipulin ystäville
Ruisherkku on valkosipulin ystävän unelma, ja sen houkutteleva tuoksu johdattaa nälkäiset kohti Ruishukan oranssia telttaa. Jos valkosipulin normaaliannostus ei riitä, niin tarvittaessa boostaamme aterian raa’alla valkosipulilla. Ruisherkku tyydyttää varmasti kovimmankin fanaatikon valkosipulihimon, sillä meillä valkosipuli ei ole mauste, vaan raaka-aine.
Ruisherkun tarina on jatkunut vuosia ja synnyttänyt lukuisia kopioita. Kun kuljet kesätapahtumista, varmista että nautit aitoa ja oikeaa Ruisherkkua. Täältä se tuoksu tulee!
Hei!
Maistoin tänään teidän ruisherkkua olutfestivaaleilla ja se oli kertakaikkiaan herkullista. Tuli mieleen, että jos moista saisi esim pakasteena ranskalaisten tapaan niin aivan taatusti tarttuisi mukaan. Kiitos hyvästä annoksesta!
Kiitos tästä rohkaisevasta kommentista Joni,
ollaan joskus tällaista pakastevaihtoehtoa pohdittukin, mutta toistaiseksi ainakin lämpimällä festarimeiningillä mennään. Toivottavasti nähdään ensi kesänä uudestaan!